Ako od Kaťulky
Tak si predstavte, že ďalším prispievateľom v poradí je Kaťulka. Áno, je to tá žena, ktorá kolegyne na letisku presviedčala, že tie fantastické koláče napiekla sama. A keď chceli recept, tak im vysvetlila, že to je jednoduché, že zmiešajú cukor, múku, vajíčka a je to. Skúsenejšie kuchárky (čo boli vlastne všetky) veľmi rýchlo odhalili, že z Kaťulkou uvádzaných surovín by nikdy v živote nič podobné neupiekli. A tak nasledoval vydesený telefonát na Slovensko, aby jej sestry rýchlo nadiktovali recept aj s postupom. Neskôr už Kaťulka vycvičená stresovými situáciami odchádzala z rodnej hrudy aj s receptom. Ale na druhej strane treba priznať, že napríklad studené misy alebo šalátiky sú jej doménou. Nikto ich tak pekne nenaaranžuje ako ona. A Martinovi (tomu môjmu) mimoriadne chutila zabíjačková polievka...
Kaťulka si je v každom prípade vedomá svojich nedostatkov, pretože mail s receptami začala takto:
Posielam pár receptíkov, to zvládne aj blbec (príkladom som ja)
Recept bez názvu
Kúpime lístkové cesto (Kaťulka odporúča porcované, to má najradšej). Rozvaľkáme ho a poukladáme naň buď anglickú slaninu alebo šunku (tá je suchá, ale diétna). Potom premyjeme kyslú kapustu (ak je veľmi kyslá), poukladáme ju na tú slaninu, trochu posolíme, urobíme valček,
Kapor a ´
Kapra stiahnite z kože, vykostite, filety na chvíľku ponoríte do mlieka, potom ich vysušte savým papierom, nasoľte
a pokvapkajte citrónom. Nechajte ležať aspoň pol hodinu. Medzitým urobte zmes - do hladkej múky dáte rôzne druhy korenia a spolu to nasypte do igelitového sáčku. Druhá zmes bolo z múky a piva vymiešané cestíčko a k tomu tiež pridajte zmes korenia.
Filety znovu vysušte, posoľte, nakrájajte na menšie kúsky a obaľte v múkovej zmesi alebo v cestíčku.
Potom to vysmažte na oleji.
Je to fantastické, potvrdil to aj Tomáško a ten kapra príliš v láske nemá...
0 Comments:
Zverejnenie komentára
<< Home