to najlepšie z kuchyne jednej neobyčajnej rodinky

augusta 05, 2008

Tzatziki

Aby nebolo mäsko a to ostatné z grilu celkom suché, potešil nás Vladuško tzatzikmi. A tiež prekvapil vcelku zaujímavým výrobným postupom.
Potrebujeme šalátové uhorky, ktoré ošúpeme a postrúhame na slížiky, osolíme a na 2 až 3 hodiny uložíme do chladu, aby pustili vodu. Potom uhorky cez bavlnenú utierku precedíme a poriadne vyžmýkame. A keď nám to priestorové možnosti dovoľujú, utierkou s uhorkami poriadne zatočíme. Vraj sa tak odstredí všetka prebytočná voda. No a potom pridáme roztlačený cesnak (3 až 4 strúčiky na jednu uhorku), jemný tvaroh a kyslú smotanu (250 g tvarohu a jedna smotana na jednu uhorku). Môžeme pridať aj trošku kôpru. Dobre zamiešame, dáme do chladu a podávame. Napríklad k spomínaným grilovaným lahôdkam...