Je to jednoduché
Z času na čas sa vo mne prebudí túžba niečo uvariť alebo upiecť (určite ste si v duchu povedali, že tá túžba väčšinu času veľmi, ale naozaj veľmi tvrdo spí) a vtedy sa obraciam na nevyčerpateľnú studnicu Boženkinych receptov. Zväčša ma vydesí troma slovami. Jej ,,to je jednoduché" totiž pre mňa znamená vcelku náročnú makačku. Ale je niečo, čo zvládam s prehľadom. Klobásový koláč. Osvedčil sa na silvestrovských a iných žúroch, na posedení pod jedličkou v práci a aj pri rôznych viac či menej očakávaných návštevách. Vrelo odporúčam. Verte mi, je to jednoduché.
Klobásový koláč
22 dkg hladkej múky
2 celé vajcia
1/2 l mlieka
15 dkg tvrdého syra
2 nožičky klobásy
petržlenová vňať
1/2 čerstvej papriky
soľ
Klobásu pokrájame na kocky (je celkom dobré dať ju pred tým na chvíľu do mrazničky, lepšie sa krája), syr nastrúhame, pridáme múku, vajíčka rozmiešané v mlieku, nakrájanú papriku a petržlenovú vňať, osolíme (podľa toho, aký máme syr a klobásku). Všetko premiešame vareškou a vylejeme na dobre vymastený plech (najlepšie tuhou bravčovou masťou). Pečieme vo vyhriatej rúre minimálne 30 minút do ružova. Môžeme podávať teplé aj studené.
2 Comments:
Halo Gabika.
Musim ta sprdnut lebo recepty nie su dostatocne zrozumitelne.Pises
dve nozicky klobas.Ale ake cislo
bot maju to si nenapisala.
Ddk.
10:26 PM
Ahojte ja som naposledy robila klobásak u Marcela a dala som zhruba 25dkg syra a bolo to super, a ak niekto nemá masť nevadí plech ide vymastiť aj Perlou tip bez toho aby sa Vám to prilepilo, či pripálilo. Marcel bez kečupu nemôže byť a tak si to polial kečupom, hm bola to zaujímavá chuť.
Vaša Miruška
7:04 AM
Zverejnenie komentára
<< Home