Jablkový koláč
Medzi Boženkine obľúbené televízne relácie patrí Tajomstvo mojej kuchyne. Určite nikoho neprekvapí, že je to relácia o varení. Božka dokonca koketuje s myšlienkou, že by ku Kamile išla variť osobne. Som si istá, že by zožala obrovský úspech. Minimálne taký, aký sa v našej rodine ušiel jablkovému koláču. Božka ho už zaradila do svojho stabilného kuchárskeho repertoáru. A ja skromne dodávam, že jeho príprava nie je nijak náročná.
Potrebujeme:
4-5 veľkých jabĺk
4-5 vajec
250 ml cukru
250 ml oleja
2 hrnčeky múky
1 KL škorice
1 KL sódy bikarbóny
1/2 hrnčeka orechov
100 g čokolády
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, pomaly pridáme olej, neskôr múku, škoricu, sódu bikarbónu, posekané orechy, posekanú čokoládu a na záver na malé kocky nakrájané jablká.
Zmes vylejeme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 50 minút.
2 Comments:
Zdravim :), akurat som chcel ist piect vas kolacik, len som trochu sklamany z mier ktore nie a nie opustit recepty... miera hrncek je tak nepresna, ze mna ako chlapa ktory potrebuje mat secko jasno ma dost vyvadza z konceptu. No budem predpokladat ze mate 2dcl hrnceky, co uz... nabuduce by som ocenil miery v jednotkach SI, tj ml, g, kg, l, ... este som ochotny zniest kavovu lyzicku a polievkovu lyzicu.. ale inak secko ok , dufam ze sa mi kolac podari.
2:04 PM
Musim Ta sklama, aj kavova lyzicka a polievkova lyzica su roznych velkosti.
Ak mas vsetky suroviny v miere hrncek, je to jedno, aky velky si vyberies,
ale hrncek pochadza z anglickeho cup, co je pri 1 cup 2,5 dcl.
Eviku
12:36 AM
Zverejnenie komentára
<< Home