Orechové sucháre
Ide o naozajstnú delikatesu, pri ktorej platí, že už prvý kúsok vyvoláva závislosť. Začnete s jedným a potom neviete prestať chrúmať.
5 bielkov vyšľaháme s 15 dkg cukru (buď jemný kryštál alebo práškový) do tuhej peny, pridáme 15 dkg hladkej múky (netreba vraj extra pomaly primiešavať), 6 dkg lieskovcov (celých) a 6 dkg madlí (celých).
Cesto nalejeme do masťou vymazanej a strúhankou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme v rúre asi 30 - 35 minút pri teplote 180 stupňov (do ružova). Po vytiahnutí z rúry ešte horúce cesto spolu s formou zabalíme do alobalu a necháme odležať do nasledujúceho dňa.
Na druhý deň upečené cesto z formy vyklopíme a nakrájame na čo najtenšie plátky (vyžaduje naozaj dobrý nôž, napríklad ten od tohtoročného ježiška). Kúsky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a sušíme v rúre vyhriatej na 150 stupňov. Farba by mala byť približne taká, akú vidíte na obrázku.
1 Comments:
Upečieme, uvidím, ale kombinácia mandlí a lieskových orieškov je vždy exelentná
10:14 AM
Zverejnenie komentára
<< Home