to najlepšie z kuchyne jednej neobyčajnej rodinky

októbra 14, 2012

Hruškový koláč

Práve som kúsok z ešte teplého ochutnala a musím povedať, že je vynikajúci. Kombinácia hrušiek a čokolády má niečo do seba. Bez dlhých rečí berte do ruky varešku a vyskúšajte. Nebudete ľutovať.

4 vajíčka
200 g kr. cukru
1 vanilkový cukor
300 g PH múky
1 prášok do pečiva
1 dl mlieka
0,5 dl oleja
1 čokoláda na varenie
125 g hery alebo masla
800 g hrušiek

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme rozpustenú čokoládu, rozpustené vlažné maslo, prešľaháme, prišľaháme mlieko a olej a ručne vmiečame múku. Vylejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme hrušky nakrájané na plátky a pečieme v rúre 35 až 40 minút s horkovzduchom na 170 stupňov.