to najlepšie z kuchyne jednej neobyčajnej rodinky

októbra 16, 2012

Do hrantíka

Tento koláč môžete piecť iba v prípade, ak máte hrantík, v ktorom ho vložíte do rúry. A ešte úplne mäkké banány. Inak máte smolu. Odporúčam hrantík kúpiť (len nie na kvety, prirodzene), prípadne požičať, ako som to naposledy urobila ja. A teda, hoci som banánový chlebík piekla po mimoriadne náročnom spoločenskom podujatí, stravníkom chutil. Dodnes dúfam, že ich nadšenie bolo spontánne...

4 PL masla (hery)
1 cup hnedého cukru
1 vajíčko
1 a pol cupu PH múky so štipkou soli
1 ČL sódy bikarbóny
3 - 4 zrelé banány
1 cup posekaných orechov

maslo zmiešame s cukrom a vajíčkom, pridáme múku, potlačené banány, orechy, vlejeme do vymasteného hrantíka a pečieme 60 - 70 minút pri 175 stupňoch.

1 Comments:

Anonymous Anonymný said...

Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

7:51 PM

 

Zverejnenie komentára

<< Home