to najlepšie z kuchyne jednej neobyčajnej rodinky

februára 17, 2021

Uhorkové mäso

Doba je zlá. Ale navariť treba. Kľúčovou otázkou posledných dní ostáva, že čo, lebo inšpirácia dochádza ako vakcína od Pfizeru. A vtedy je dobré obrátiť sa na Boženku. Tá má vždy nejaký osvedčený recept v zálohe. Tento je napríklad mimoriadne jednoduchý (naozaj, čestné) a myslím si, že aj chutný. Jedlo voláme, že uhorkové mäso.
Potrebujeme bravčové rezne, hladkú múku na obalenie, soľ, korenie a vegetu na dochutenie, plnotučnú horčicu a kyslé uhorky.
A postup je takýto: 
Bravčové rezne naklepeme, osolíme a okoreníme a zľahka obalíme v hladkej múke.
V stredne veľkom hrnci (tak, aby sa nám všetky rezne vošli) začneme pomaly zohrievať vodu (asi do tretiny hrnca), do ktorej sme pridali 1 polievkovú lyžicu horčice a vegetu podľa chuti.
Rezne sprudka opražíme z oboch strán a vložíme ich do hrnca s vodou, môžeme pridať aj výpek, ktorý nám ostal. Rezne varíme na miernom ohni do mäkka, občas premiešame, aby sa nám nepripiekli. Tesne pred koncom na malom struháku postrúhame dve kyslé uhorky, ktoré pridáme k rezňom a ešte chvíľu povaríme. Podávame s ryžou.