to najlepšie z kuchyne jednej neobyčajnej rodinky

februára 17, 2021

Talianske kura

Do série ,,Varíme v karanténe" pridávam ďalší superský recept. Boženka ho priviezla z Kanady, kde trávila jedno leto na návšteve svojej drahej sestry. Tento recept opäť patrí medzi tie jednoduché, o čom svedčí aj fakt, že to bolo prvé jedlo, ktoré som bola schopná uvariť.
Potrebovať budeme 
kuracie prsia, konzervu paradajok (ak sú v celku, treba ich trošku nakrájať), stredne veľkú cibuľu, strúčik cesnaku, soľ, korenie, bazalku, hladkú múku a top ingredienciu: biele víno, tak deci (dôvod si nejaké otvoriť, ehm)
Poďme na to
Kuracie prsia nakrájame na kocky, môžeme ich trošku posoliť a obalíme ich v hladkej múke. Ja zvyknem nasypať múku do misky, potom tam pridám mäso, miskou pohrkám a hotovo.
Cibuľku nakrájame na drobno, na oleji orestujeme do sklovita, pridáme paradajky z konzervy, prelisujeme cesnak, soľ, bazalku a biele víno a pomaličky varíme. 
Na panvici na oleji prudko opečieme kuracie kocky, aby sa mäso zatiahlo a opražené ich vložíme do variacej sa omáčky. A varíme. Občas premiešame, aby sa nám múka nepripiekla.
Podávame s cestovinou alebo ryžou, posypané strúhaným syrom parmezánového typu.